HockeyNews
PLUS

SM-guldvinnaren återvänder till Rögle: "Vuxit till mig ordentligt"

(27855) Ludvig Claesson
Bildbyrån

Publicerad: 4 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Ludvig Claesson representerade Rögle som junior och spelade även 77 matcher i SH med klubben.
Nu återvänder han efter sex år på annan ort.
– Det har hänt väldigt mycket i klubben sedan jag lämnade, säger han till klubbens hemsida.

Som juniorspelare anslöt Ludvig Claesson till Rögle under säsongen 2012–13 och stannade sedan i klubben till 2017, där han under tiden tog sig upp genom juniorlagen och sedan också fick göra 77 matcher i SHL, samtidigt som han hann med utlåningar till både Helsingborg och AIK.

Det var också till AIK han flyttade på permanent basis när han lämnade Rögle. I huvudstaden blev det två säsonger innan starkt spel i Tingsryd under två år ledde till SHL-kontrakt med Växjö, där han i förra månaden var med och vann SM-guld.

Men nu är det alltså dags för den 26-årige backen att vända tillbaka till Rögle. Det efter att han kritat på ett kontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

– Jag har vuxit till mig ordentligt, jag var först junior sen förstaårssenior när jag var i Rögle. Då var det en kamp om att etablera sig på proffsnivå, så då var jag väl ung och lovande. Nu har jag vuxit till mig i spelet, spelar mycket mognare, tryggare och är en mycket bättre spelare i egentligen alla områden, säger Claesson till klubbens hemsida. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!